Home
Cursusaanbod
Winkelwagen
Over AP
V-ID
Organisaties
Mijn AP
Contact

Spotlight

  • Met V-ID kunt u uw leer- en werkervaring valideren in de blockchain >>
 

 
 

Over V-ID Verificatie

 
Het belang van verificatie

Een van de grootste bedreigingen in ons huidige digitale tijdperk is vervalsing van documenten. Een groot deel van de dagelijkse cyber-aanvallen, identiteitsfraude en database hacks zijn mogelijk met behulp van vervalste digitale documenten.

Het is daarom van cruciaal belang dat er een systeem bestaat, waarmee de authenticiteit van belangrijke documenten, waar mensen dagelijks belangrijke beslissingen op baseren, kan worden vastgesteld.

Nu is er V-ID, een verificatie service die gebruikt maakt van blockchain techniek, welke het onmogelijk maakt om een digitaal document te vervalsen zonder de geverifieerde status te verliezen.

Wat is V-ID?

V-ID is een service die organisaties in staat stelt de identiteit van haar documenten te valideren in een wereldwijde, gedecentraliseerde blockchain.

Deze documenten kunnen vervolgens geverifieerd worden op V-ID.org , zodat de ontvanger weet dat de inhoud van het document onveranderd is en exact hetzelfde als het origineel gepubliceerde document.
Validatie en verificatie

Om documenten verifieerbaar te maken, moeten ze eerst worden gevalideerd. De publicerende partij valideert de documenten, en de ontvangers en gebruikers verifiëren ze. Validatie werkt als volgt:

Validatie

Een organisatie die, bijvoorbeeld, certificaten uitgeeft aan studenten in PDF formaat, kan deze bestanden met behulp van V-ID valideren.

Het validatie proces houdt in dat de documenten door een gecertificeerde V-ID medewerker worden ingediend bij de V-ID terminal. V-ID biedt 3 veiligheidsniveau’s aan. Zo is er bij niveau 3 een notaris aanwezig om toe te zien op het validatie proces op locatie.

Eenmaal gevalideerd, kunnen documenten vrij worden gedistribueerd, gekopieerd en hernoemd worden, met behoud van de geverifieerde status.

Meer weten?

Ons netwerk kan altijd groeien en beter worden. Als je wilt weten hoe je als partner betrokken kan raken bij V-ID, vertel dan vertel dan iets meer over jezelf. Ga naar https://www.v-id.org of neem contact met ons op.